Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prijem za rektore i dekane: Unaprijediti studentski standard



Na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za rektore univerziteta i dekane fakulteta u Bijeljini, predstavnici visokoškolskih ustanova zahvalili su Gradskoj upravi na dobroj saradnji, podršci njihovim aktivnostima, te jačanju studentskog standarda. 


Oni su ukazali na potrebu izgradnje studentskih domova i univerzitetske sportske dvorane u Gradu u kojem studira nekoliko hiljada studenata.
- Sledeće što treba da uradimo je da zajednički pokrenemo incijativu za izgradnju studentskih domova i eventualno univerzitetske sportske dvorane uz zgradu Centra za visoko obrazovanje, čime bi se stvorili uslovi za vraćanje fakultativne nastave fizičkog vaspitanja na sve fakultete i razvoj univerzitetskog sporta - naveo je Stević. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je da u našem Gradu djeluju tri univerziteta - državni sa šest fakulteta i privatni univerziteti „Pavlović“ i „Sinergija“, kao i ogranci drugih univerziteta, te da samo državni fakulteti školuju više od 3.000 studenata.
Dimitrije Ćeranić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu je ocijenio da bi Bijeljina mogla da stasa u regionalni centar visokog obrazovanja uz nastavak aktivnosti na unapređenju nastavnih i vannastavnih sadržaja za studente.
- Izgradnja Centra za visoko obrazovanje se pokazalo kao dugoročno opravdan potez. Fakulteti u Bijeljinu privlače mlade i obrazovane ljude, a većina njih se odluči da ovdje ostane i radi, što je zamajac razvoja i nosilac društvenog života u Gradu za budućnost - ocijenio je Mićić.