Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Odgovornim političarima interes naroda mora biti iznad stranačkog



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike političkih stranaka, kojem su se odazvali predstavnici i opozicije i vladajućih stranaka u Skupštini Grada, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.


Uz zahvalnost okupljenima za saradnju u godini na izmaku, gradonačelnik Mićić je izrazio zadovoljstvo što prijemu prisustvuju predstavnici svih stranaka predstavljenih u gradskom parlamentu. Naglašavajući da je Bijeljini potrebna pomoć Vlade Republike Srpske za realizaciju velikih projekata, on je pozvao predstavnike stranaka koji učestvuju u vlasti na višim nivoima da doprinesu realizaciji tih projekata i kao primjer naveo izgradnju auto-puta prema Savi.
-   Srbija je potpisala ugovor o izgradnji auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače, što je odlična pretpostavka da se nastavi na autoput preko Bijeljine prema Brčkom i spoji s auto-putem prema Banjaluci. Taj projekat je velika razvojna šansa za Semberiju i siguran sam da ćemo svi koji učestvujemo u vlasti na svim nivoima doprinijeti da se ta šansa iskoristi. Glavni cilj svakog odgovornog političara mora biti prije svega omogućavanje boljeg kvaliteta života građana koji su ih i birali -bio je jasan Mićić. 
Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković istakao je da su politički subjekti u lokalnom parlamentu imali veoma dobru saradnju u ovoj godini. 
- Sa pozicije koju obavljam veoma sam zadovoljan radom i vladajuće većine i opozicije u Skupštini - naveo je Marković, napominjući da se, u do sada održane 23 sjednice lokalnog parlamenta, nije dogodilo da neka odluka ne dobije potrebnu većinu odbornika, a mnoge odluke su donošene i sa više od devetnaest glasova odbornika iz vladajuće većine.