Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Stojanović: Gdje god postoji mogućnost posadićemo drvo


Iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine saopšteno je da Gradska uprava godinama veliku pažnju posvećuje proširenju i održavanju zelenih površina na gradskom području.
- Napravili smo dva nova parka, na raskrsnici ulica Kneza Ive od Semberije i Jovana Dučića, kao između ulica Kralja Dragutina, Srpske dobrovoljačke garde i Svete Mijovića, nazvan „Park prijateljstva Langenhagen-Bijeljina“ - naveo je načelnik ovog Odjeljenja Tomica Stojanović.
On je pojasnio da je predviđeno da se u jesenjem periodu vrši zamjena oštećenih i dotrajalih stabala.
- U planu je i postavljanje novih drvoreda u ulicama u kojima je građen kanalizacioni sistem, jer su zbog radova promijenjene širine zelenih pojaseva. Ideja je da posadimo stabla gdje god za to postoji mogućnost, pa ćemo uskoro posaditi nove sadnice u okolini parkinga pored solitera, gdje može da se posadi do deset stabala, da bismo na taj način proširili zeleni pojas u užem gradskom jezgru - pojasnio je Stojanović, dodajući da je tokom ove godine već posađeno tridesetak novih sadnica, a u planu je da se do kraja godine posadi i još stotinu novih sadnica. 
Iz gradskog budžeta za ovu godinu izdvojeno je oko 320.000 konvertibilnih maraka za održavanje zelenih površina i za nove sadnice. Takođe, uređuje se i park u Batkoviću, kao i kružni tok u Velikoj Obarskoj, što su mjesta van grada koja se, takođe, održavaju ovim sredstvima.
Izvođač radova je preduzeće „Komunalac“, dok Gradski park uređuje i održava preduzeće „Patriot“.