Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljinski inovatori ponovo okićeni medaljama


Na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla fest“ održanom od 12. do 15. oktobra u Novom Sadu, učenici Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ okitili su se vrijednim nagradama.
Zlatnu plaketu i medalju dobila je Tehnička škola „Mihajlo Pupin“, prvu nagradu je dobio učenik Aleksandar Spasojević za radove „Robotskaruka“ i „ Pametni sat“, a prvu nagradu je dobio i učenik Omer Salkanović za „Magični klavir“. Profesor Živa Makrin je dobio diplomu za mentorstvo.
- U ovoj godini osvojili smo dvadesetak međunarodnih nagrada  i priznanja za inovatorstvo. Na festivalu inovatora „Inost“ u Banjaluci naš učenik Aleksandar Spasojević  dobio je nagradu za najbolji rad iz oblasti elektronike. Specijalnu diplomu tada je dobio i učenik Omer Salkanović. U Beogradu, na Festivalu „Pronalazaštvo 2018“, osvojili smo pehar i dvije diplome, te specijalnu diplomu za mentorstvo. Od Saveza inovatora Češke naši učenici Spasojević i Salkanović su, takođe, dobili diplome za svoje inovatorske radove -  podsjetio je Makrin.
Bijeljinski inovatori nagrađeni su i u septembru u Bijeljini u okviru manifestacije „Noć istraživača“. Savez inovatora iz Portugalije odlučio je, na osnovu onoga što je viđeno na „Tesla festu“, da bijeljinskim inovatorima dodijeli diplomu za uspješnu organizaciju i nastup nanovosadskom inovatorskom okupljanju.