Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Projekat "Impakta" za bolju vidljivost Bijeljine u virtuelnom svijetu


Udruženje za promociju i razvoj informacionog društva „Impakt“ organizovalo je izložbu fotografija i projekciju video materijala nastalih uokviru realizacije projekta „Turizam u Bijeljini - pogled iz onlajn svijeta“.


Ovo Udruženje je od aprila do septembra ove godine širokoj on-lajn javnosti predstavilo eko i etno turističke potencijale Grada Bijeljina, a kao rezultat realizacije projekta nastalo je 20 reportaža sa foto i video materijalom objavljenih na portalu „Bijeljina danas“ i internet-kanalima i društvenim mrežama povezanim sa ovim portalom.
- Grad Bijeljina ima značajnu turističku ponudu, ali ipak, samo dio turističkih potencijala i turističkih manifestacija ima značajniju vidljivost u onlajn svijetu. Cilj ovog projekta je bio, prije svega, ukazivanje na važnost ovog vida promocije, kao i podrške pojedincima koji se njom bave, kako bi Bijeljinu afirmisali kao turističku destinaciju - istakla je Sanja Đurić, direktor Impakt centra i urednik portala„Bijeljina danas“. Ona je navela da su objavljeni članci imali izuzetno veliku čitanost. 
- Sve ove ispričane priče, koje su propraćene fotogalerijama, a neke od njih i video prilozima objavljene su u posebnoj sekciji internet portala „Bijeljina danas" koji smo posvetili turizmu, a potom su, putem društvenih mreža, promovisani velikom broju ljudi, kako kod nas tako i u regionu i inostranstvu. Neki od članaka pročitani su više od 100.000 puta. Ono što je ključna prednost internet kao medija i onlajn promocije je što sav ovaj materijal - tekstovi, fotografije video zapisi ostaju trajno zapisani i dostupni tako da se ovaj projekat jeste formalno završio, ali efekti urađenog ostaju za budućnost - pojasnila je Đurićeva.
Partner na projektu je bilo je Udruženje žena sa invaliditetom, a u toku realizacije projekta održana je i edukativna radionica na kojoj se govorilo o alatima i tehnikama onlajn promocije.
Projekat „Turizam u Bijeljini - pogled iz onlajn svijeta“ realizovan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu - ReLOaD koji finansira Evropska Unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). U sufinansiranju projekta učestvovala je Gradska uprava Grada Bijeljina.