Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Civilna zaštita spremna za zimu


Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od snježnih padavina i snijega za period 2018/2019.godine na području Grada Bijeljina i Izvještaj o realizaciji mjera i zadataka iz planova za odbranu od poplava, zaštitu i spasavanja od požara u 2018.godini, najvažniji su dokumenti usvojeni na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.


Takođe, usvojen je i devetomjesečni izvještaj o radu Odsjeka za civilnu zaštitu, a štab je informisan i o toku postupka nabavke električnih sirena za uzbunjivanje.
Za potrebe "Zimske službe" iz gradskog budžeta biće izdvojeno 200.000 konvertibilnih maraka, s tim da će iznos utrošenih sredstava zavisiti od količine snježnih padavina.
- Utvrđeni su prioriteti čišćenja saobraćajnica na području Grada. Na gradskom području Gradska uprava je dužna da obezbjedi čišćenje snijega ispred javnih ustanova, a obaveza svih privatnih  preduzeća i fizičkih lica je da uklone snijeg ispred svojih objekata - podsjetio je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
Kada je riječ o zaštiti od poplava otpočeli su radovi na regulaciji Majevičkog obodnog kanala, kao i kanala „Dašnica“. Urađen je i Savski nasip, a radi se i na regulaciji korita rijeke Janje.
Prema Mićićevim riječima, u toku je ekproprijacija zemljišta neophodnog za izgradnju Drinskog nasipa.
Štab je usvojio i zaključke koji se odnose na potrebu regulacije korita rijeke Lukavac, rješavanje pitanja mosta na Majevičkom obodnom kanalu, zajedno sa  preduzećem „Putevi Republike Srpske“, kao i utvrđivanje drinske obale na lokalitetu „Eko-kampa“ u Amajlijama, kroz saradnju Gradske uprave i JU „Vode Srpske“.