Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Donacija Vrtiću „Čika Jova Zmaj“ na Ledincima


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas sporazume sa preduzećem „Prizma“ i Udruženjem djece poginulih boraca „Nasljeđe“ koji su donirali oko 30.000 konvertibinih maraka za opremanje novog objekta vrtića „Čika Jova Zmaj“ na Ledincima.

Preduzeće „Prizma“ doniralo je više od 22.000 KM za nabavku i opremanje dvije radne sobe za djecu, hodnika i kancelarijskog prostora za vaspitače u skladu sa najsavremenijim standardima i poštovanjem potreba i bezbjednosti djece, a Udruženje „Nasljeđe“ je na humanitarnom koncertu prikupilo 8.000 KM za nabavku rekvizita za opremanje dječijeg igrališta u okviru ovog vrtića.
Uz riječi zahvalnosti za donacije, gradonačelnik Mićić je ocijenio da su ovakvi postupci odličan način da se pokaže društvena odgovornost preduzeća, udruženja i pojedinaca.
- Preduzeće „Prizma“ i Udruženje „Nasljeđe“ su doprinijeli našim naporima da novi objekat vrtića na Ledincima dobije izgled kakav naši predškolci zaslužuju - istakao je Mićić, najavljujući svečano otvaranje vrtića u srijedu, 19. septembra.
Direktor preduzeća „Prizma“ Duško Bojić je naveo da je ovaj kolektiv, vođen idejom da su djeca najveće bogatstvo, odlučio da pomogne opremanje novoizgrađenog vrtića.
- Naše preduzeće je izgradilo čitav objekat škole i vrtića i zadovoljstvo nam je što smo za najmlađe kao poklon izdvojili sredstva za opremanje vrtića - istakao je Bojić, dodajući da se nada da će dobri uslovi u bijeljinskom vrtiću uticati i na povećanje nataliteta u ovom Gradu.
Predsjednik Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ Milenko Mićanović je podsjetio da je ova organizacija prije nekoliko mjeseci, sa grupom mladih svih političkih stranaka, organizovala humanitarni koncert, na kojem je prikupljeno oko 5.000 KM. Dodatnih 3.000 KM su obezbijeđena od raznih donatora i ukupno je 8.000 maraka donirano za uređenje igrališta Vrtića.  
Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović je naveo da je ovoj ustanovi bila neophodna izgradnja novog objekta, zbog sve većeg broja zahtjeva za upis djece, te da je Gradska uprava prepoznala ove potrebe i izgradila novi objekat. 
- Djeca su već od danas krenula u novi objekat Vrtića, kako bi se navikla na novo okruženje i naša ustanova je već postala novo mjesto dječije radosti - istakao je Vujanović.
Za izgradnju objekta petorazredne osnovne škole sa objektom vrtića u naselju Ledinci do sada je uloženo oko 2.770.000 KM.