Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradski menadžer: Poboljšati kontrolu granice i ubrzati granične procedure


Gradski menadžer Miloš Stevanović informisao je javnost da  će 7. septembra u Kabinetu direktora Policije u Banjaluci biti održan treći sastanak Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata.
Prema njegovim riječima, broj novopridošlih migranata u Bijeljini je smanjen u odnosu na prethodne dane, s tim da se sve češće pojavljuju migranti iz Šri Lanke, Bangladeša i Avganistana.
- Ostaćemo predani humanom zbrinjavanju ovih ljudi, a naša osnovna strategija je da im neće biti dozvoljeno zadržavanje u Srpskoj, već samo obezbijeđen humani transport do Sarajeva - naveo je Stevanović je podsjetio da je Gradska uprava dala podršku Policiji Republike Srpske u vidu čamaca Civilne zaštite, ali i da je spremna da plati smještaj policajaca, koji bi eventualno bili angažovani iz drugih Policijskih uprava da dođu u Bijeljinu i pomognu u čuvanju granice.
Menadžer je prokomentarisao i gužve na graničnim prelazima.
- Odlučili smo da uputimo dopis Policiji Republike Srpske i Ministarstvu inostranih poslova BiH da u saradnji sa Policijom Srbije dođu do rješenja koje bi bilo prihvatljivo za sve - istakao je Stevanović, dodajući da se nada da će ovi problemi biti riješeni prije početka narednog prazničnog perioda.