Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina dobija rekonstruisani „Korzo“ i 13. kružni tok


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima danas je posjetio gradilišta na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića i kod nekadašnje Željezničke stanice na kojima se rekonstruiše pješačka zona, odnosno, gradi kružni tok između ulica Raje Banjičića, Sremske, Miloša Obilića i Vojvode Živojina Mišića.
- Bijeljina je veliko gradilište. Glavni gradski trg će dobiti novo lice – već je završena rekonstrukcija trotoara ispred zgrade Suda i tu će uskoro biti postavljene nove klupe, a uveliko su otpočeli radovi i na obnovi pješačke zone od Biblioteke do Robne kuće na kojoj je bilo mnogo ulegnuća. Nismo ranije počeli ove radove, jer smo čekali da prođe Pantelino, a očekujemo da radovi budu završeni za tridesetak dana, iako je rok 60 dana - izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.
Vrijednost radova na ovom dijelu Trga je 65.000 konvertibilnih maraka, a pored pločnika, biće zamijenjene i podzemne instalacije.
- Šetalište će biti popločano sivo-crnim kockama, a novost je da će biti postavljen i taktilni pojas koji će omogućiti lakše kretanje slabovidih sugrađana između pješačkih prelaza u Ulici kneginje Milice i Nikole Tesle - najavio je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović.

Kod nekadašnje Željezničke stanice pri kraju je uklanjanje postojećeg sloja asfalta na raskrsnici na kojoj će biti građen kružni tok. Površina trinaeste po redu kružne raskrsnice u Bijeljini biće 2.100 kvadratnih metara, a radovi vrijedni 250.000 KM, pored izgradnje saobraćajnice, uključuju zamjenu podzemnih instalacija, izgradnju trotoara i postavljanje javne rasvjete.
- Izgradnju kružne raskrsnice su predložili stanovnici ovog dijela grada kako bi se smanjilo vrijeme zadržavanja vozila i, samim tim, zagađenje i buka. Ove godine u ovom dijelu Bijeljine ćemo obnoviti dvije ulice vezane za ovaj kružni tok - Raje Banjičića koja je u zaista lošem stanju i Dimitrija Tucovića, tako da će, uz već završene ulice u kojima je građena kanalizacija, u naredna dva do tri mjeseca ovaj dio grada dobiti novi izgled - istakao je gradonačelnik Mićić.
Načelnik Stojanović je ocijenio da su se kružne raskrsnice pokazale kao odlično rješenje za ubrzavanje i povećanje bezbjednosti saobraćaja. Pored toga, on je najavio dalje oplemenjavanje ovog kvarta:
- Do konačnog rješenja prostora oko nekadašnje Željezničke stanice, iskoristićemo mogućnosti koje on nudi i uredićemo mali park sa dječijim igralištem -  najavio je Stojanović.
Rok za završetak radova na izgradnji nove raskrsnice je 90 dana, ali predstavnici preduzeća koje izvodi radove su obećali da će posao biti završen znatno ranije.