Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Izmjena procedure u podnošenju zahtjeva za podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice i uljane repice u 2021. godini


Gradsko Odjeljenje za poljoprivredu obavještava poljoprivredne proizvođače da će pravo na podsticajna sredstva za proizvodnju merkantilne pšenice i uljane repice u 2021. godini (sjetva jesen 2020. godine) imati poljoprivredna gazdinstva koja dostave zahtjeve Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske, u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela koji će bit usvojen početkom 2021. godine.
To podrazumijeva da se dosadašnja procedura mijenja i da korisnici nisu u obavezi dostavljati zahtjeve za ostvarivanje ove vrste podsticaja do 31. januara, kao do sada, već nakon usvajanja Pravilnika za 2021. godinu.
Ostali propisani kriterijumi će biti slični kao i ranije, što znači da su potencijalni korisnici ovog podsticaja dužni da sačuvaju potrebnu dokumentaciju (maloprodajne fiskalne račune, veleprodajne fakture...).