Званична интернет презентација
Град Бијељина

ПРИЈЕМ ЗА ВЛАСНИКЕ НАЈЉЕПШЕ ОКИЋЕНЕ КУЋЕ И ОКУЋНИЦЕ, БАЛКОНА И ИЗЛОГА



Награђени учесници конкурса за избор најљепше окићене куће и окућнице, балкона и излога поводом новогодишњих празника данас су били гости Градске управе и градоначелника Бијељине Љубише Петровића. 
 
Осим претходно утврђених категорија за избор најљепше украшених простора, награђени су сви учесници овог конкурса новчаним износом од три стотине конвертибилних марака, а уведена је и још једна категорија - „Избор Градоначелника“, а вриједност новчане награде за побједника у овој категорији је хиљаду конвертибилних марака.
 
Уз честитке побједницима, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је напоменуо да је овакво такмичење први пут организовано у Бијељини, да постоји намјера да прерасте у традицију, као и да ће наредне године и наградни фонд бити знатно већи.
 
Гости данашњег пријема нису крили задовољство због награда које су освојили.
 
По избору стручне комисије, најбоље украшени кућа и окућница припадају Жељку Зекићу из Ћипировина, који је награђен износом од хиљаду конвертибилних марака. На другом мјесту је домаћинство из Ђуре Благојевића из Сувог Поља, који је награђен са пет стотина конвертибилних марака, док је трећепласирани у овој категорији био Петар Максимовић из Новог Насеља у Јањи, који је освојио три стотине конвертибилних марака.
 
Три најљепше украшена балкона припадају Бранки Ђуровић из насеља Интергај, Зорици Јовановић из Улице Гаврила Принципа и Сањи Трифковић из Гетеове улице у Бијељини. Оне су такође награђене износима од хиљаду, пет и три стотине конвертибилних марака.
 
Приликом украшавања излога пословних простора највише су се потрудили запослени у цвјећари „Цвјетни кутак Смиље“ у Улици Јована Јовановића Змаја, што им је донијело награду у вриједности од хиљаду конвертибилних марака, док је другопласирани излог угоститељске радње „Вучко“ из Улице Николе Тесле, којем је припало пет стотина конвертибилних марака.
 
Према „Избору Градоначелника“ награда у вриједности од хиљаду конвертибилник марака припала је Душку Вићановићу из Сувог Поља који је на пријем дошао у пратњи супруге Александре и четири најсјајнија украса свог домаћинства - своје четворо дјеце.
 
Поред њих, износима од три стотине конвертибилних марака награђени су и сви остали учесници - Драгица Новаковић из Ковачића, Душица Перић из Пушкинове улице и Весна Брадарић Дујковић из Трњака.