Званична интернет презентација
Град Бијељина

Паркинг сервис

 
 
 

НАЧИНИ ПЛАЋАЊА ПАРКИНГ-КАРТЕ
Паркинг-карте можете купити на киосцима и осталим продајним мјестима на којима је истакнуто обавјештење о њиховој продаји.
- На карти уочљиво прецртајте хемијском оловком годину, мјесец и дан у којем користите паркинг мјесто, као и сат и минут у коме је паркирање започето.
- Карту ставите са унутрашње стране предњег вјетробранског стакла тако да обиљежени подаци буду уочљиви.

SMS
Пошаљите SMS поруку са регистарским бројем таблица аутомобила, без размака, и других специјалних знакова (нпр. 123К456). Поруку можете послати са мреже мобилне телефоније преко мрежa мобилне телефоније m:telHT Eronet и BH Telecom. Зависно од зоне у којој се налазите или времена које желите да проведете на паркиралишту, поруку пошаљите на један од следећих бројева:
083 5500- БИЈЕЛА зона, цијена паркирања за један сат износи 1,50 КМ.
083 5501 - ЦРВЕНА зона, цијена паркирања за један сат износи 1,20 КМ.
083 5502 - ПЛАВА зона, цијена паркирања за један сат износи 0,60 КМ.
(Слањем SMS поруке на један од ова три броја плаћате један сат паркирања. Вријеме паркирања није ограничено. Након истека максимално предвиђеног времена за паркирање дужни сте да поново пошаљете поруку на исти број телефона или да напустите паркинг-мјесто)
083 5503 - ПЛАВА зона, за ДНЕВНУ паркинг-карту - цијена паркирања износи 2,50 КМ.
По слању исправне поруке добићете повратно обавјештење о успјешно извршеној уплати путем SMS поруке у којој се налази посебно генерисани број карте за унијету регистарску ознаку возила, зона, као и вријеме до када уплаћени паркинг важи. Ова порука служи вам као званична потврда да је успјешно плаћено паркирање за назначено возило и назначени период.
Неколико минута прије истека уплаћеног времена добићете поруку која вас подсјећа да истиче вријеме паркирања за унијети регистарски број и зону, како би могли продужити паркинг или благовремено уклонити возило.
Уколико садржај поруке није послат у потребној форми, систем шаље повратну поруку са обавјештењем о грешци и морате поновити поступак слањем исправне поруке. Ако систем из било ког разлога није у функцији, након слања поруке, повратним SMS-ом добијате ту информацију и обавезни сте да плаћање услуге извршите куповином паркинг-карте.
Универзална мјесечна паркинг-карта (која важи и у црвеној и у плавој зони) износи 70,00 КМ. 
Мјесечна паркинг-карта за плаву зону износи 50,00 КМ.
Резервисано паркинг мјесто за мјесец дана износи 220,00 КМ.
 
Станари имају право на повлашћено паркирање. Повлашћене паркинг-карте по цијени од 15,00 КМ мјесечно и годишња паркинг-карта за повлашћене кориснике - станаре по цијени од 120,00КМ у зони становања издају се на благајни ЈП „Дирекција за изградњу и развој града“ у Карађорђевој улици 4 ("зграда урбанизма"). Услов за добијање повлашћене паркинг-карте испуњавају станари који имају адресу пребивалишта у зони у којој се врши наплата паркирања (који немају других простора за паркирање) и доказ о власништву возила.   


ИНФО ЦЕНТАР

Инфо центар:  055 201 165
Адреса: Карађорђева 4 (зграда Одјељења за просторно планирање Града Бијељина - "зграда урбанизма")