Званична интернет презентација
Град Бијељина

Бијељина домаћин првог кола Балканске лиге кошарке у колицима




У спортској сали Гимназије „Филип Вишњић“ Бијељина одиграно је прво коло Балканске лиге кошарке у колицима, које је свечано отворио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. Турнир је организовао Клуб кошаркаша у колицима „Бијељина“, који је уједно обиљежио 20 година постојања и заслужним појединцима и институцијама додијелио признања за подршку у њиховом дводеценијском раду.
 
- Ово је добра прилика да се, заједно са ККК „Бијељина“, још једном покажемо као добри домаћини и да наши данашњи гости понесу лијепе успомене из Бијељине. Градска управа ће наставити да подржава активности ККК „Бијељина“ у социјалној инклузији особа са инвалидитетом, али и у остваривању професионалних спортских успјеха. У приједлогу буџета за наредну годину предвидјели смо већу финансијску подршку спортским клубовима који окупљају особе са инвалидитетом - истакао је градоначелник Петровић.
 
У Балканској лиги кошарке у колицима, поред ККК „Бијељина“, учествују ККК „Наис“ из Ниша, ККК „Парамонт“ из Подгорице и ККК „Левски“ из Софије.
 
- Ово је први турнир Балканске лиге кошарке у колицима у коме учествују клубови из четири земље и веома ми је драго што се одржава у Бијељини,  јер долазим из ККК „Наис“ који је своју прву утакмицу одиграо баш овдје и братски је клуб ККК „Бијељина“. Овим турниром смо подигли ниво стандарда организације утакмица, имамо судије из четири државе, директан видео пренос турнира на интернету и водимо ФИБА статистику, по чему смо јединстевни у односу на друге лиге у региону. Честитам двадесету годишњицу постојања ККК „Бијељина“ и желим да наредни јубилеј прославимо на једном од евролигашких такмичења - нагласио је извршни комесар Балканске лиге кошарке у колицима Марко Александровић
 
Владимир Искров из ККК „Левски“ Софија изразио је надање да ће кошарка у колицима на Балкану постати више од социјалне инклузије, те да ће бити створени услови за професионално спортско остваривање особа са инвалидитетом.
 
- Наш клуб окупља 20 кошаркаша у колицима и у овој години смо учествовали на шест међународних турнира. Већ трећи пут сам у Бијељини и могу да кажем да је организација традиционалног бијељинског турнира одлична, и свакога пута је боља у односу на претходни. Такође, веома сам срећан што овај турнир и ККК „Бијељина“ имају велику подршку суграђана и Градске управе Града Бијељина - додао је Искров.