Званична интернет презентација
Град Бијељина

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА И ДАЉЕ НЕПОВОЉНА



Епидемиолошка ситуација на подручју Града Бијељина, у вези са вирусом корона, и даље је неповољна – саопштено је након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације. Иако је регистрована тенденција благог пада броја заражених, љекари упозоравају да је клиничка слика обољелих све тежа, да највише обољева радно способно становништво од 40 до 50 година старости, а да није риједак случај да су читаве породице хоспитализоване. 

У Ковид-болници тренутно је на лијечењу 61 пацијент, од којих је 13 на респиратору, а 26 на кисеоничкој терапији. Све мјере Градског штаба за ванредне ситуације усклађују се са мјерама Републичког и остају на снази до 24. маја, међу којима је допуштање рада базенима, биоскопима, као и одржавања такмичарских активности спортских организација и спортиста, уз строго придржавање прописаних мјера.

​Градски штаб апеловао је на матуранте да се због епидемиолошке ситуације не окупљају, а из Полицијске управе Бијељина поручили су да ће  евентулно непоштовање мјера у вези с тим, санкционисати. Љекари су и овај пут скренули пажњу грађанима да се одговорно понашају и поштују све неопходне противепидемијске мјере.