Званична интернет презентација
Град Бијељина

Одржана четврта редовна сједница Скупштине Града Бијељина




Све тачке које су се нашле у коначном приједлогу Дневног реда четврте редовне сједнице Скупштине Града Бијељина, након конструктивне расправе, су усвојене.
 
- Задовољан сам што је данашња сједница протекла у потпуно коректној атмосфери, уз аргументовану и добронамјерну дискусију. Надам се да ће оваква пракса бити настављена и на наредним сједницама - истакао је предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић.
 
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић сматра да је ова сједница Скупштине Града била конструктивна, јер су у њеном раду, за разлику од претходних сједница, поштовани закони и Пословник о раду Скупштине Града Бијељина.
 
- Одборници су на овој сједници донијели низ добрих одлука, које су углавном подржане једногласно, попут субвенције превоза ученика основних и средњих школа и смањења цијене боравка дјеце у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“. Градска управа планира да нађе начин за субвенцију боравка дјеце и у приватним установама предшколског образовања и да изједначи њихове цијене боравка са цијеном у градском вртићу. Сматрам да је уклањање извјештаја о пословању „Еко-депа“ и СКУД-а „Семберија“ са Дневног реда сједнице знак политичке неусаглашености у скупштинској већини, као и да је недопустиво да нека јавна предузећа, попут „Еко-депа“ и „Бање Дворови“, наводе да послују позитивно а да истовремено не могу да самостално измирују своје кредитне обавезе - нагласио је градоначелник Петровић.