Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

OD 7. MARTA DOSTUPNI OBRASCI ZAHTJEVA ZA REGRESIRANO GORIVO



Poljoprivreni proizvođači sa područja Semberije od sutra, 7. marta, mogu preuzeti obrasce zahtjeva za regresirano gorivo.

Preuzimanje se vrši u najbližem matičnom uredu ili u Odjeljenju za poljoprivredu pri Grdaskoj upravi Grada Bijeljina u Ulici patrijarha Pavla 1 i trajaće do 15. novembra tekuće godine.

Ovdje je riječ o prvom spisku nakon preuzimanja podataka iz APIF-a za one proizvođače koji su izvršili ažuriranje podataka u APIF-u, odnosno upisali sjetvenu strukturu.

Da bi poljoprivredni proizvođači bili na spisku za regresirano dizel gorivo, potrebno je da koriste obradivu površinu od minimalno jednog hektara, izvrše poresku prijavu, ali i regulišu dugovanja prema JP Protivgradna preventiva Republike Srpske.

U narednom periodu se očekuje da, uporedo sa izvršavanjem obaveza od strane poljoprivrednih proizvođača (ispunjavanje uslova, obaveza prema poreskoj upravi, ažuriranje podataka u APIF-u), Ministarstvo sukcesivno „povlači“ spiskove iz APIF-a i iste distavlja lokalnoj samoupravi, kao bi bili distibuirani, odnosno kako bi poljoprivrednici mogli da preuzimaju i podnose zahtjeve za regresirano dizel gorivo.