Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Produžen je rok za prijave na E-commerce obuku do 30. aprila



Kako da budete vidljiviji na današnjem tržištu?

Želite doći do novih kupaca?


Kako uspješno da promovišete Vaše proizvode i usluge?

Da li ste spremni da digitalizujete Vaše poslovanje?


prijavite se na:

Javni poziv za: E-Commerce obuku
 

Uvodne informacije

U trenutku kada se cijeli svijet seli u online prostor neophodno je da i vaše poslovanje bude u koraku sa vremenom i što je moguće više digitalizovano.

Digitalizacija je jedan od glavnih preduslova da privreda Republike Srpske ostane konkurentna i da se dobro pozicionira na stranim tržištima i samo na taj način se preduzeća mogu kvalitetno boriti sa ino-kompanijama.

Nezavisno od toga kojim se biznisom bavite i koju vrstu usluge ili robe nudite, vaše poslovanje može da se odvija online. Online svijet pruža vam mogućnosti da primate plaćene narudžbine, zakazujete sastanke ili konsultacije, komunicirate sa svojim potrošačima ili jednostavno prezentujete i promovišete svoj biznis. Online poslovanje, od kojih je jedan od najznačajnijih segmenata online trgovina, predstavljaju budućnost vođenja biznisa.

Ova obuka ima za cilj podržavanje MSP-a i samostalnih preduzetnika/ca na području Grada Bijeljina koji žele uvesti korišćenje digitalnih alata i opreme sa ciljem digitalne transformacije kroz unapređenje sopstvenih procesa rada i proizvodnje, otvaranja novih poslovnih mogućnosti i tržišta, te jačanja otpornosti na rizike i spoljne uticaje. Istovremeno ovom podrškom promovišu se napredni pristupi poslovanju malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, te stavlja fokus na razvoj neophodnih znanja i vještina zaposlenih sa ciljem lakšeg i bržeg pristupa tržištima. Kroz ovu podršku direktno će se povećati konkurentnost malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, povećati produktivnost i omogućiti brži ekonomski rast.
 

Opis obuke

Predmetni Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu obuke iz oblasti E-Commerce, u ukupnom trajanju od 40 časova. Sama obuka je fokusirana na potrebe privrede za modernim vještinama i znanjima, kako bi bili što vidljiviji na današnjem tržištu.

Grad Bijeljina–Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije će u okviru Inovacionog centra za održivi razvoj (InCOR) omogućiti svim polaznicima obuke rad u realnom okruženju i svaki polaznik će dobiti svoj pod-domen u trajanju od 12 mjeseci (besplatno), kako bi u svakom momentu mogao raditi na svojoj internet prezentaciji i prezentovati svoj biznis.

Obuke su besplatne i održavaće se u Inovacionom centru za održivi razvoj – InCOR, Filipa Višnjića 17 (iznad kafića „Garden Pub“), a obuku će izvoditi treneri sa preko 10 godina iskustva u razvoju web tehnologija.
 

Ko može aplicirati?

Predstavnici MSP-a i samostalnih preduzetnika/casa prijavljenim mjestom poslovanja u Bijeljini a koji imaju predznanje iz WordPress-a.

Polaznici/ce dobijaju sertifikat o završenoj obuci ukoliko prisustvuju više od 85% časova.

U slučaju da budete izabrani da učestvujete na obuci iz oblasti e-commerce, dužni ste da prisustvujete 85% obuka (34 od ukupno 40 časova).

U slučaju velikog broja prijavljenih, prednost će imati oni koji ranije nisu učestvovali na programimam i obukama koje se organizovane u InCOR-u od strane Odsjeka za LER i EI.

Ukoliko odustanete u toku trajanja obuke nećete imati pravo na sertifikat, niti ćete moći učestvovati u sličnim obukama koje InCOR bude organizovao u budućnosti.

InCOR je osmišljen da pruža besplatne usluge privredi igrađanima, kroz podršku u unapređenju znanja i vještina koje će doprinijeti njihovo
m kvalitetnijem poslovanju.
 

Kako aprilicirati na obuku?

Prijave se dostavljaju isključivo elektronski i podnose se najkasnije do 30.04.2024. godine do 23:59 časova. Prijavni obrazac je dostupan na sljedećem linku: https://forms.gle/KPnzzxMWKsKEQY449.

Prilikom elektronske prijave, predstavnik/ca poslovnog subjekta treba da dostavi u elektronskoj formi (PDF format) potpisanu i pečatiranu izjavu o učešću polaznika/ce obukeu ime pomenutog poslovnog subjekta. Izjavu možete preuzeti na sljedećem linku.

Nakon isteka perioda za prikupljanje prijava, aplikanti će biti informisani o rezultatima.

Broj polaznika je ograničen na 15 osoba po obuci.
 

Gdje se može dobiti više informacija?

Više informacija moguće je dobiti u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina, Karađorđeva 4 kancelarija broj 17, na telefon+387 (0)55 233 159 ili putem e-mail-a [email protected].