Званична интернет презентација
Град Бијељина

ОД 7. МАРТА ДОСТУПНИ ОБРАСЦИ ЗАХТЈЕВА ЗА РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО



Пољоприврени произвођачи са подручја Семберије од сутра, 7. марта, могу преузети обрасце захтјева за регресирано гориво.

Преузимање се врши у најближем матичном уреду или у Одјељењу за пољопривреду при Грдаској управи Града Бијељина у Улици патријарха Павла 1 и трајаће до 15. новембра текуће године.

Овдје је ријеч о првом списку након преузимања података из АПИФ-а за оне произвођаче који су извршили ажурирање података у АПИФ-у, односно уписали сјетвену структуру.

Да би пољопривредни произвођачи били на списку за регресирано дизел гориво, потребно је да користе обрадиву површину од минимално једног хектара, изврше пореску пријаву, али и регулишу дуговања према ЈП Противградна превентива Републике Српске.

У наредном периоду се очекује да, упоредо са извршавањем обавеза од стране пољопривредних произвођача (испуњавање услова, обавеза према пореској управи, ажурирање података у АПИФ-у), Министарство сукцесивно „повлачи“ спискове из АПИФ-а и исте диставља локалној самоуправи, као би били дистибуирани, односно како би пољопривредници могли да преузимају и подносе захтјеве за регресирано дизел гориво.