Званична интернет презентација
Град Бијељина

САЈАМ „У БАШТИ НАДЕ УВИЈЕК НЕШТО ЦВЈЕТА“ ПО ТРЕЋИ ПУТ УКРАСИО БИЈЕЉИНУ



​У Градском парку је данас отворен трећи по реду, дводневни Сајам цвијећа „У башти наде увијек нешто цвјета“. Шаролики амбијент изложбеног простора, хармонијом су употпунили ученици музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“.
 
Сајам је свечано отворио Сретен Вучковић из градског Одјељења за пољопривреду, истичући задовољство због чињенице да овај сајам прераста у традицију која оплемењује и краси Град Бијељину.
- Свјесна да за овај посао треба много труда и стрпљења, али и љубави, Градска управа неће пропустити прилику да афирмише и ову грану пољопривреде. По први пут ћемо кроз Правилник о условима и начинима остваривања права на подстицаје у пољопривредној производњи, поред свих дргих грана, системски подржати и произвођаче цвијећа и украсног биља, рекао је Вучковић и додао да сматра да без стручних савјета науке нема ни добре и квалитетне производње, па ће у послијеподневним часовима првог дана Сајма бити уприличена стручна предавања др Мирјане Љубојевић, др Тијане Наранџић и мастера Милице Грубач, у непосредној близини изложбеног простора – у ресторану Градски парк, те позвао све заинтересоване да се придруже.
 
Здравко Микић, замјеник директора Аграрног фонда који је суорганизатор, казао је да Семберија, осим што је позната житница, показује да има афинитете ка успјешном гајењу цвијећа и украсног биља, што се у будућности може показати корисним за читав овај крај.

- Ове године смо промијенили локацију Сајма и премјестили се у Градски парк како би све било у складу са природом. Посебну захвалност дугујемо колегама са „Зелене пијаце“ и из градског зеленила који су уложили велике напоре како би овај сајам данас изгледао овако. Ове године имамо 20 излагача и надамо се да ће Сајам сљедеће године попримити међунаредни карактер, али најбитније је да је ово један од начина да подржимо нашу, домаћу производњу - рекла је Хелена Стојић, Референт за маркетинг и продају АД „Комуналац“.

За најмлађе посјетиоце сајма организоване су радионица „Мали баштовани“ и представа Позориштанца „Маслачак“ које су биле врло добро посјећене. Организатори Сајма ће сутра, другог сајамског дана, највјештијим излагачима додијелити три награде за најљепши штанд.