Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Mladi američki sportisti u posjeti BijeljiniGradsku upravu Grada Bijeljina posjetila je grupa mladih fudbalera i fudbalerki iz Sjedinjenih Američkih Država i njihovih trenera koji borave u BiH, kao dio sportske razmjene između dvije zemlje. Ovo je uzvratna posjeta, s obzirom na to da su prošle jeseni mladi sportisti iz BiH, među njima i fudbaleri bijeljinskog „Radnika“ Muhamed Medinić i Jovana Lana Novaković iz Ženskog fudbalskog kluba „Radnik Bumerang“, boravili u studijskoj posjeti američkim gradovima i klubovima, u okviru programa „Liderstvo mladih kroz sport“ organizacije „PH internacional“.

Iako su u Americi boravili mladi sportisti iz gradova iz cijele BiH, za uzvratnu posjetu izabrani su samo Sarajevo, Mostar i Bijeljina.

Sa gostima iz SAD i predstavnicima Fudbaskog saveza BiH koji su takođe prisustvovali prijemu, savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić je razgovarao o načinima funkcionisanja omladinskog i školskog sporta u Bijeljini i američkim gradovima, ali i o stanju o oblasti omladinskog organizovanja.

Pored posjete Gradskoj kući i najpoznatijim turističkim atrakcijama Semberije, američki sportisti su održali i zajednički trening sa vršnjacima iz FK „Radnik“.