Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Održan Etno-sajam u Dvorovima




Udruženje žena „Beli Anđeo“ u Dvorovima organizovalo je još jedan Etno-sajam, okupivši svoje članice, brojne posjetioce, ali i goste iz regiona, koji su na štandovima predstavili gastronomsku i etnološku tradiciju svog podneblja.
 
Sajam je otvorio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je izrazio zahvalnost ženama iz „Belog Anđela“ na čuvanju tradicije i svega što su nam generacije prije nas ostavile na čuvanje i njegovanje.
 
- Semberija ima čime da se pohvali i šta da ponudi svijetu i nadam se da će primjer „Belog Anđela“ i drugih udruženja biti primjer i za druge entuzijaste u našem gradu. Gradska uprava je spremna da podrži sve kvalitetne ideje i rad, jer između ostalog, vjerujemo da će raznovrsnost kulturne ponude, gastronomske i etno-ponude privući još više turista u naš kraj i tako doprinijeti daljem razvoju - istakao je gradonačelnik Petrović.
 
Udruženje „Beli Anđeo“ okuplja oko trideset žena posvećenih očuvanju vrijednosti i sjećanju na način života u Semberiji u prošlosti.
 
- Primjećujemo da je, vjerovatno zbog izazova koje nosi savremeni način života, sve veće interesovanje za stare vrijednosti. Okupljamo žene koje sa mnogo ljubavi kuvaju po receptima naših baka i izrađuju predmete na isti način kao i prije sto ili dvjesta godina. Tradicija najviše vrijedi kad se aktivno čuva i živi kroz vrijedne ruke - poručuje predsjednica Udruženja Radmila Todić.