Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradska uprava je spremna da pomogne javnim preduzećima i ustanovama




Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović održao je sastanak sa direktorima gradskih javnih preduzeća i ustanova a, kako je najavio, sastanci će se u narednom periodu održavati jednom mjesečno.
- Cilj sastanaka je bolja komunikacija Gradske uprave i gradskih preduzeća i ustanova, kako bismo imali uvid u rad i eventualne probleme koje blagovremeno treba rješavati, a ne da čekamo godinu dana, od izvještaja do izvještaja. Od sada će se izvještaji o radu i planu rada za naredni mjesec dostavljati jednom mjesečno. Na ovaj način ćemo imati uvid u rad, broj zaposlenih i javne nabavke koje su realizovane ili su u toku realizacije - istakao je gradonačelnik Petrović.
 
Prema Petrovićevim riječima, u Gradskoj upravi postoji spremnost na zajedničko rješavanje eventualnih problema.
- Uočili smo porast broja zaposlenih, nagomilane dugove prema dobavljačima, a ni sistem kontrole nije na zavidnom nivou. Postoje i odstupanja u javnim nabavkama, a cilj Gradske uprave je da se radi po zakonu i da se ne dolazi u nezavidne situacije po pitanju poslovanja - pojasnio je Petrović.
 
Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević je istakao da je ovaj sastanak dobra prilika da se pokaže da svi zajendo žele da rade za dobrobit građana Bijeljine.
- Upoznali smo gradonačelnika sa stanjem u preduzećima i ustanovama, ali ono što bih predložio je da se sastanci održavaju podijeljeni po terminima, po prirodi preduzeća i ustanova, i sa odjeljenjima koja su nadležna - naglasio je Lazarević.