Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Održana prva Savska regata

Ovogodišnja regata kojom tradicionalno počinju „Pantelinski dani“, za razliku od prethodnih godin,  održana je na rijeci Savi i okupila je oko hiljadu ljubitelja vode prirode i dobre zabave iz Republike Srpske i Srbije na preko stotinu različitih plovila. Trasa Regate je promijenjena kako bi se izbjegle opasnosti, jer je prethodnih godina spust održavan na jednom od najnepredvidivijih dijelova toka Drine.

Plovidba na novoj trasi dugoj 24 kilometra je bila prilika da Semberci i njihovi gosti iz novog ugla vide i upoznaju rijeku Savu i sjeverni obod Grada Bijeljina. Start je bio kod Crnjelova, a cilj u Rači, uz zaustavljanje u Ostojićevu, gdje je bio priređen ručak za sve učesnike i takmičenje u brzom ispijanju piva.

Pored organizatora - Turističke organizacije Grada Bijeljina i pokrovitelja – Gradske uprave Grada Bijeljina, važan doprinos obezbjeđenju Regate dali su  Granična policija BiH, Centar javne bezbjednosti Bijeljina, Dom zdravlja Bijeljina, Crveni krst, ronilački klubovi „Nautilus“ i „Panteri“, Udruženje sportskih ribolovaca „Riba“, Profesionalna vatrogasna jedinica Bijeljina i Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Broj učesnika Regate je opravdao očekivanja organizatora, regataši su ocijenili da je organizacija događaja bila odlična, a većina ih je najavila dolazak i sledeće godine.