Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prijem za djecu iz Metohije

Siguran sam da će prijateljstva djece iz Goraždevca i Bijeljine trajati dugo, jer je to najvažniji cilj ovakvih akcija. Impresionirani smo vašom voljom da opstanete i ostanete da živite u svojim sredinama i zato ćemo vam uvijek pomoći koliko možemo da ta borba bude bar malo lakša, poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na današnjem prijemu za djecu i nastavnike iz Goraždevca. Četrdesetoro djece i pet nastavnika iz ove metohijske opštine borave u Bijeljini u okviru programa "Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske" u okviru kog će preko tri stotine djece i nastavnika sa Kosova i Metohije sedam dana boraviti u posjeti Republici Srpskoj:

- Vrlo brzo smo našli domaćine za smještaj djece i nastavnika, što je potvrda da narod u Semberiji osjeća bliskost sa sunarodnicima na Kosmetu. Gradska uprava će organizovati obilazak Grada Bijeljina i nadam se da će im boravak u našem Gradu ostati u najljepšem sjećanju, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Nastavnik matematike u školi u Goraždevcu Ljubiša Miljanović je istakao da su djeca od prvog dana posjete Bijeljini oduševljena gostoprimstvom domaćina i novim drugarima koji su ih prihvatili kao članove njihovih porodica, kao i da očekuje da će im ovo putovanje ostati ne samo u lijepom sjećanju, nego da će predstavljati i podstrek za savladavanje obaveza u novoj školskoj godini.