Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prijem za zlatnu „Srbadiju“

U gradskoj upravi Bijeljine danas je održan prijem za članove Hora "Srbadija", koji su  osvojili zlatnu i srebnu medalju na Međunarodnom takmičenju horova, održanom od 14. do 18. oktobra u grčkom gradu Kalamati.

Na takmičenju je učestvovalo 40 horova iz 14 zemalja svijeta. U kategoriji tradicionalne muzike, gdje se pored pjesme i izvođenja ocjenjuje izlazak na scenu, kostimi i prikazi običaja, hor „Srbadija“ je osvojio zlatnu medalju, dok je u kategoriji mješovitih horova osvojio srebrnu medalju. Pored osvojenih medalja, dirigentkinjama Desanki Trakilović i Jeleni Milićević Trakilović uručene su povelje časti za deset izuzetnih učešća na takmičenjima „ Iterkultur-Muzika Mundi“.Gradska uprava ne samo da izlazi u susret horu „Srbadija“ već, pored Srpske pravoslavne crkve, brine o nama i našim potrebama. Zahvaljujući radu i podršci koju imamo „Srbadija“ može da stane rame uz rame sa horovima velikih zemalja, naglasila je Desanka Trakilović, dirigent Hora.

Tokom prijema, gradonačelnik Mićo Mićić je istakao da novi uspijeh ovog hora dokazuje da članovi hora rade naporno i na najbolji mogući način.

„Srbadija“ je postala prepoznatljivo ime, ne samo našeg grada, već i Republike Srpske, zato im pomažemo kad je potrebno i nastavićemo sa tom praksom. Oni uvijek opravdaju naše povjerenje i uložena sredstva vrate medaljama, naglasio je gradonačelnik Mićić.

Pored  takmičarskog dijela, „Srbadija“ je učestvovala i na gala koncertu, kao jedan od četiri najbolja hora po ocjeni organizatora, predstavljajući se temom „Šaroliki svijet muzike“.