Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Uspješnih deset godina

Deseta godišnjica od stupanja gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića na ovu dužnost bila je prilika za retrospektivu rezultata rada gradonačelnika i Gradske uprave Grada Bijeljina na svečanom koktelu kojem su prisustvovali brojni predstavnici Srpske pravoslavne crkve, predstavnici diplomatskog kora, organa uprave na nivou BiH i opština i gradova u okruženju, kao i privrednog, kulturnog, sportskog života Grada Bijeljina.

Prisutnima su se obratili episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko, zamjenik predsjednika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, predsjednik Regionalne privredne komore Bijeljina Mihajlo Vidić i vlasnik fabrike "Sava Semberija" Milorad Krstić. Oni su istakli da je Bijeljina u prethodnom periodu prešla težak put od relativno nerazvijene opštine sa brojnim problemima do Grada koji je primjer za ostale lokalne zajednice ne samo u Republici Srpskoj.

U obraćanju zvanicama, gradonačelnik Mićić je ocijenio da je prethodna decenija najuspješnija u istoriji razvoja Bijeljina tokom koje je dobila potpuno novo lice:

- Odlična potvrda za ovu tvrdnju je činjenica da je skoro udvostručen broj stanovnika u odnosu na period od prije devedesetih godina prošlog vijeka što govori da ljudi žele da dođu i ostanu u ovoj sredini. Imali smo hrabrosti da pokrenemo velike projekte, prije svega, izgradnju kanalizacionog sistema, Centra za kulturu, Centra za visoko obrazovanje, uređenje industrijskih zona, unapređenje uslova zdravstvenu zaštitu, odnosno, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, izgradnju infrastrukture... Jedini cilj ovih projekata je bilo unapređenje kvaliteta života građana ovog Grada što je osnovna dužnost lokalne uprave, ali, s druge strane zahvaljujući upravo teškom radu građana, ovi projekti su zapravo bili mogući.

Govoreći o važnijim planovima za narednih deset godina, gradonačelnik Mićić je najavio da će glavni zadatak biti zaštita od poplava:

- Izgradnja drinskog nasipa i regulacija toka rijeke Janje je preduslov opstanka i ti projekti ne smiju biti dovedeni u pitanje. Drugi preduslov opstanka je zapošljavanje i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za privlačenje investicija što smo započeli izgradnjom industrijskih zona. Insistiraćemo i da nam se dodijeli prostor u kasarni, kao i u drugim gradovima, koji želimo da iskoristimo za izgradnju studentskog centra i proširenje prostora za rad fakulteta, a u planu je i izgradnja savremene gradske sportske hale... Dostigli smo visok nivo u mnogim oblastima i sada je na nama da taj kvalitet održimo i povećamo, poručio je gradonačelnik Mićić.