Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Sabor Tuzlaka u Požarnici na Ilindan

Bijeljini, biti održan veliki narodni sabor u porti obnovljene crkve Vaznesenja Gospodnjeg. Pored saborovanja, ovog dana će biti ponovo osvještana obnovljena požarnička parohijska crkva, koja je bila skoro potpuno uništena u građanskom ratu.

Predsjednik Zavičajnog udruženja Tuzlaka, sveštenik Vaso Popović je nakon današnjeg razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, pozvao ljude porijeklom iz Tuzle i njihove prijatelje da dođu na Sabor u Požarnici i provedu dan u druženju sa zemljacima iz starog zavičaja.

Gradonačelnik Mićić je istakao da je Semberija postala novi zavičaj mnogim Majevičanima i Tuzlacima u teškim vremenima i da su oni tako dobili drugi zavičaj, što je, zapravo, bogatstvo:

- Naravno, svaki čovjek je srećan kad posjeti zavičaj iz koga je potekao. Siguran sam da će ovo saborovanje postati tradicija i da će svake godine okupljati sve više ljudi iz ovog kraja, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Pokrovitelji Sabora su Grad Bijeljina i Grad Tuzla, a preduzeća "Semberija-transport" iz Bijeljine i "SAS" iz Priboja su obezbijedili besplatan autobuski prevoz za sve zainteresovane građane. Polazak autobusa je zakazan za 13:00 časova sa parkinga pored Saborne crkve na Ledincima. Sabor u Požarnici počinje u 15:00 časova.