Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik obećao pomoć demobilisanom borcu

Početkom sedmice na Gradskom trgu u Bijeljini je protestvovao demobilisani borac Vojske Republike Srpske Vejzil Beganović kako bi ukazao da ni dvadeset godina od završetka rata nije uspio da obezbijedi krov nad glavom za svoju porodicu i sebe. Sa Beganovićem je razgovarao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i tom prilikom mu obećao pomoć za rješavanje stambenog pitanja:

- Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske imalo je obavezu da pomogne Vejzilu Beganoviću, ali on se nije našao na njihovim spiskovima. Pošto je Vejzil u teškoj materijalnoj situaciji, a neriješeno stambeno pitanje mu je najveći problem, dogovorili smo se da mu Gradska uprava pomogne pri kupovini placa, a on će pokušati da, uz pomoć rodbine i prijatelja, sagradi kuću - rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon razgovora sa Beganovićem.

Po riječima Vejzila Beganovića, koji je za vrijeme rata izbjegao u Semberiju i tu se priključio se Vojsci Republike, a bio je i u logoru dva i po mjeseca, od nadležnih ustanova je dobijao samo obećanja o pomoći:

- Od 1992. godine moja petočlana porodica promjenila je 25 kuća u kojima smo živjeli kao podstanari, nakon što smo izbjegli iz rodnog ognjišta. Niko od članova moje porodice nije zaposlen, jedino sigurno primanje nam je godišnji borački dodatak i povremene dnevnice - istakao je Beganović, uz riječi zahvalnosti gradonačelniku Mićiću za najavljenu pomoć.