Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina po drugi put domaćin Krosa RTS-a


 
Bijeljina je danas po drugi put bila centar okupljanja najvećih atletskih nada iz Srpske, Srbije i zemalja okruženja. Na lokaciji Starog aerodroma u Bijeljini održane su trke Kros serije RTS-a u različitim kategorijama. I ove godine učešće je uzelo nekoliko stotina mladih ljubitelja kraljice sporta - od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, u ženskoj i muškoj konkurenciji.
Današnje trke su, zapravo, završnica višednevnih aktivnosti u okviru Krosa RTS-a van Srbije. Takmičenje je otvorio savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radiša Petrović, koji se tom prilikom osvrnuo na niz događaja koji su prethodili današnjem sportskom danu.
 
- Danas je finalni dan projekta „Bijeljini na dar“, jer je, kao što je poznato, Bijeljina od prošle godine domaćin Krosu RTS-a, van granica njegove matične zemlje. Ove godine je održano finale strip-festa pod nazivom „Fantazija uma“, prema priči Uroša Petrovića „Čudesna biblioteka“. Više od sto radova iz zemlje i inostranstva je pristiglo na konkurs, a sinoć smo, u Centru za kulturu „Semberija“ prisustvovali proglašenju pobjednika - rekao je Petrović i dodao da danas iz našeg grada u javnost ide prelijepa slika koja svjedoči onome što polako, ali sigurno, postaje tradicija.
 
Dugogodišnji sportski novinar Radio Beograda i osnivač manifestacije Kros RTS-a Stevan Kovačević je pohvalio organizaciju događaja u Bijeljini i napomenuo da je odziv učesnika odličan, zahvalivši gradonačelniku Ljubiši Petroviću što je prije dvije godine u Vladi Srbije rekao da Bijeljina želi biti domaćin Kros seriji RTS-a. Na osnovu tada postignutog dogovora, već drugu godinu zaredom Bijeljina okuplja najbolje i najuspješnije atletičare na jednom mjestu koji dijele istu želju - da u skorijoj budućnosti budu dio svjetske atletske scene.