Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počela rekonstrukcija škole u Suvom Polju



U Suvom Polju u toku je rekonstrukcija Osnovne škole „Dositej Obradović“. Grad je još prošle godine pokrenuo proceduru javne nabavke koja je trajala predugo i bila mukotrpna, ali na kraju je odabran izvođač radova i uveden u posao. Rok za izvođenje radova je 60 dana od potpisivanja ugovora, a ukupna vrijednost radova iznosi 98.827,92 konvertibilnih maraka i obuhvata izradu pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na ulazu u školu, sanaciju hodnika, ulaznog hola i stubišta.
Prilikom posjete ovoj školi, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je podsjetio da je obnova škola u nadležnosti Ministarstva prosvjete i kulture, ali je dodao da su djeca nadležnost svih institucija. Zbog toga je Grad Ministarstvu uputio dopis u kome je predočena namjera da na svaku konvertibilnu marku iz republičkog budžeta investiranu u obnovu bijeljinskih škola, grad uloži još toliko iz svog budžeta, ali je naglašaveno da očekuje odgovor na pitanje koje će to škole na području Bijeljine Ministarstvo obnoviti ove godine.
- Danas smo tu da kažemo da će Grad raspisati još jednu javnu nabavku, kako bismo ovdje uradili novi sistema grijanja i nećemo štediti budžet na račun naše djece. Prošle godine smo, pored subvencionisanja školskog prevoza, pribora i udžbenika, uložili oko 1.400.000 KM kako bismo obnovili devet bijeljinskih škola. Ove godine smo planirali uraditi još i više, tako da će se radovi na rekonstrukciji izvoditi u čak 17 škola, a takođe smo subvencionisanje školskog prevoza proširili i na srednje škole - istakao je Petrović.
Pored navedenog, Petrović je najavio da će se ove godine kroz pet LOT-ova sprovesti javna nabavka korz koju će u dvije škole bili rekonstruisan i u još tri škole uveden sistem video nadzora, sve sa ciljem podizanja nivoa bezbjednosti đaka i radnika škola, a jedna od tih pet škola biće i škola u Suvom Polju.