Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ZLATNICI NA BOŽIĆ OBRADOVALI MALIŠANE U BIJELjINI



Na Božić u podne, iako već ranije praznično okićen, plato ispred glavne zgrade Gradske uprave zasijao je najljepšim sjajem. Uprkos oblačnom vremenu, svjetlije od ijednog ukrasa sijala su nasmijana lica najmlađih Bijeljinaca koji su iščekivali lomljenje sedam božićnih česnica koje su u sebi krile čak 33 zlatnika.

Mališani su, u pratnji svojih najmilijih, strpljivo čekali da sveštenici crkve Svetog Georgija osveštaju česnice, nakon čega ih je gradonačelnik Ljubiša Petrović uz pomoć svojih saradnika dijelio prisutnima.

Gradonačelnik je ovom prilikom svim sugrađanima uputio najradosniji pozdrav - mir Božiji, Hristos se rodi, poželivši da Božić, ali i svaki naredni dan protekne u miru, koji je preduslov suživota, napretka i razvoja svakog društva.

- Hvala svima koji su danas došli da podijelile česnicu sa nama. Mi ćemo se i dalje truditi da u širenju radosti Božića napredujemo, da okupljamo naš narod u još većem broju i da damo sve od sebe kako bi naša dječica imala srećno i bezbrižno djetinjstvo - zaključio je ovom prilikom Gradonačelnik. 

Nakon podjele česnice, u Gradskoj upravi upriličen je prijem za srećne pronalazače zlatnika.