Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PETROVIĆ: MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE DA UČI OD BIJELjINE


 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović juče je Vladi Republike Srpske za ministra prosvjete i kulture uručio poklon u vidu mape Grada Bijeljina sa jasno označenim školama i vrtićima u kojima je ove godine rađena rekonstrukcija ili obnova, odnosno gdje će tek biti izvedeni radovi po javnim nabavkama koje su u toku.
 
Grad je iz budžeta za 2023. godinu  izdvojio ukupno 1.373.670,85 konvertibilnih maraka za rekonstrukciju, obnovu i opremanje škola i vrtića, iako su ta ulaganja dužnost i nadležnost Ministarstva prosvjete i kulture.
 
Najnovija raspisana javna nabavka je za izgradnju škole i vrtića u Donjem Crnjelovu, a javna nabavka koja je raspisana ranije, ali je blokirana i Grad će je provoditi ponovo, jer su sredstva za tu svrhu već obezbijeđena, je rekonstrukcija krova na Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ koji nije mijenjan otkako je izgrađena škola - posljednjih 70 godina. Ovih dana se očekuje početak radova i na obnovi OŠ „Dositej Obradović“ u Suvom Polju, čija je vrijednost 97.000 KM. 
 
- Sve zabodene zastavice su djelo aktuelne gradske vlasti, Odjeljenja za društvene djelatnosti na čelu sa Ljubišom Stanišićem i Kabineta gradonačelnika! Od ministarke očekujemo da bar jednu zastavicu i ona zabode, jer je osnovno obrazovanje u resoru Ministarstva prosvjete i kulture, a ne Grada - bio je jasan Petrović i dodao da je poklon Grada Bijeljina lijep, veliki i vrijedan i da se sad čeka da se vidi da li će ministarka uzvratiti „poklonom“, ne za njega ili Gradsku upravu, već za djecu Bijeljine.
 
Djeca Bijeljine svakodnevno nižu uspjehe i donose medalje i priznanja kako sa republičkih i državnih takmičenja tako i sa regionalnih, evropskih i svjetskih takmičenja.
 
- Djeca Bijeljine su djeca Republike Srpske, zaslužuju da uče, rastu i stasavaju u dostojanstvenim uslovima, pa Ministarstvo treba da prestane da se sramoti i počne da narodni novac usmjerava ka djeci i obrazovanju, jer narodna izreka - „ako želite da uništite jedan narod, počnite od obrazovanja“ nije izrečena slučajno - poručio je gradonačelnik Petrović.