Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Djeca pjevaju Semberiji - izabrani pobjednici ovogodišnjeg praznika dječije muzike



Sala Centra za kulturu večeras je bila pravi muzučki epicentar. Četrnaesti put po redu osnovci mlađeg i starijeg uzrasta pjevali su Semberiji na dječijem muzičkom festivalu koji nosi baš takav naziv - Djeca pjevaju Semberiji.

Kapacitet sale nije bio dovoljan za sve zainteresovane ljubitelje dječijih stihova, tako da su mnogi ostali uskraćeni za večerašnji spektakl.

Ipak, najupornija, najmlađa publika je uspjela da pronađe svoje mjesto na stepeništu pored bine.

Osim mladih talenata iz osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina, na ovoj muzičkoj smotri su učestvovali i osnovci iz okruženja. 

Festival je otvorio šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, Milan Lazarević, koji je, obraćajući se prisutnima, a posebno najmlađim sugrađanima, tom prilikom rekao da je Gradska uprava sa zadovoljstvom podržala ovaj, sada već tradicionalni,  muzički događaj i dodao:
 
- Bijeljina je danas grad muzike, a Gradska uprava  vjeruje da muzika daje dušu svakom gradu. Hvala vam što ste dobra djeca i što volite muziku i našu Semberiju.

Predsjednik žirija je bio čuveni autor muzike za djecu Jovan Joca Adamov, a izvršni producent Blagiša Nikolić.

Prve nagrade za interpretaciju su pripale Sari Lukić i Iskri Nikolić, dok su posebne nagrade za interpretaciju dobile Slobodanka Cvijanović i Milica Maksimović.

Drugoplasirani su bili Ana Ostojić, Dunja Marjanović, Nedžla Baćevac i Nemanja Tonković.

Treće nagrade su osvojili Stefan Smiljanić, Dunja Miljenović, Milica Sarić, Sara Obrenović, Helena Jovanović.
 
U revijalnom dijelu su nastupili prošlogodišnji najuspješniji takmičari.