Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Završeni trideseti "Višnjićevi dani"



Spuštanjem zastave sa likom Filipa Višnjića, ispred istoimene biblioteke u Bijeljini, svečano su zatvoreni jubilarni trideseti „Višnjićevi dani“. Ovu manifestaciju obilježili su brojni kulturni i umjetnički događaji, pregršt učesnika i veliki broj posjetilaca. Svečanosti zatvaranja prethodilo je predstavljanje tri broja časopisa „Srpska vila“ u sali narodne biblioteke.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović posebno je istakao ponos na učenike osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali u ovogodišnjim „Višnjićevim danim“ rekavši da oni zasigurno imaju svijelu budućnost čuvanja i njegovanja tradicije, jednog tako slavnog imena.

- Mi ćemo se, zajedno sa „Prosvjetom“, zaista truditi da ovaj program svake godine obogaćujemo sve više, ali i da nagradimo našu djecu koja nam u tome pomažu. Posebnu zahvalnost dugujemo njihovim nastavnicima i profesorima koji su doprinijeli da njihovi talenti uz predan rad dođu do najljepšeg izražaja, rekao je Gradonačelnik.

Slaviša Mikić, predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ koje već dugi niz godina stoji iza manifestacije „Višnjićevi dani“ rekao je ovom prilikom da je na pojedinim događajima očekivano više posjetilaca, ali da će ovo društvo odlučno raditi na tome da iduće godine ima još bolju promociju.

- Generalna ocjena jeste da smo zaista zadovoljni onim što smo prikazali u proteklih par dana. Poslali smo poruke koje smo željeli, Višnjić je živ, njegov duh je i dalje sa nama, rekao je Mikić zahvalivši se Gradu i svima koji su dali svoj doprinos i uzeli učešće u ovoj manifestaciji.