Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prva slava Udruženja umjetnika „Sveti Luka“ u novim prostorijama


 
Udruženje likovnih umjetnika „Sveti Luka“ proslavilo je svoju Krsnu slavu prvi put u prostorijama u Nušićevoj ulici koje će biti novo mjesto za okupljanje, rad i izložbe bijeljinskih umjetnika.
- Veliki je ponos našeg grada što imamo Udruženje „Sveti Luka“ i toliko umjetnika čija djela daju dušu ovom gradu. Kad smo odlazili na izožbe članova Udruženja, u razgovorima sa umjetnicima, isticala se potreba da imaju svoje prostorije. Najzad, na Dan Svetog Luke i Krsne slave Udruženja, zadovoljstvo nam je što smo riješili njihov dvodecenijski problem, a koristim ovu svečanu priliku da najavim da ćemo nastaviti da podržavamo rad naših umjetnika - poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon lomljenja slavskog kolača.

Predsjednik Udruženja „Sveti Luka“ Panto Pantić ističe da su od osnivanja imali problem odgovarajućeg prostora, ali da su uz podršku Grada najzad riješili svoj problem. Udruženje okuplja afirmisane likovne umjetnike - od akademskih, preko likovnih pedagoga, do amatera. 
- Svi umjetnici iz Bijeljine su dobrodošli, a posebno se radujemo mladim umjetnicima, jer su oni odskočna daska za nas. U novom prostoru ćemo imati priliku da, pored naših svakodnevnih aktivnosti, otvorimo i kreativni kutak za najmlađe u ovom dijelu grada. Trudimo se da svojim stvaralaštvom budemo dobri ambasadori Bijeljine i Republike Srpske i nadamo se da ćemo u tome istrajati - poručio je Pantić.