Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Udruženje "Bijeljinska djeca suncokreti" otvorilo dnevni centar



Bijeljina je dobila još jedan krov pod kojim će djeca i mladi sa invaliditetom dobijati stručnu podršku i družiti se - u Ulici Save Šumanovića nedavno osnovano Udruženje roditelja djece s poteškoćama u razvoju, djece u riziku i djece na marginama društva „Bijeljinska djeca suncokreti“ otvorilo je svoje prostorije.
 
Predsjednik Udruženja Aleksandra Stankić ističe da su se okupili prije godinu dana, jer je njihovoj djeci potrebna socijalizacija i poslije završetka školovanja, odnosno, boravka u Dnevnom centru, umjesto zatvaranja ove djece u četiri zida. Udruženje čini 40 roditelja sa 43 djece.
 
- Došli smo na ideju da otvorimo kutak u koji će naša djeca dolaziti i gdje ćemo za njih organizovati radionice sa logopedima, fizijatrima, defektolozima i drugim stručnjacima. Počeli smo polako i podržalo nas je mnogo sugrađana, pred nama je dug put i vjerujemo da ćemo uspjeti uz podršku dobrih ljudi, a i mnogo stručnjaka je najavilo da će nas podržati. U prvo vrijeme ćemo raditi vikendom, a za dalje ćemo vidjeti – najavila je predsjednica „Bijeljinske djece suncokreta“.
 
Jedan od najvećih donatora Udruženja je Milenko Stevanović, odnosno, preduzeće „Steko“, bez čije podrške, kako ističu u Udruženju, ne bi bilo moguće da se pokrene ova akcija.
 
- Čim sam saznao s kojim problemima se susreću ova djeca i porodice, odlučio sam da im pomognem. Kontaktirali smo i prijatelje iz Njemačke koji su preko organizacije „Inhelp“ odmah obezbijedili ortopedska pomagala. Ovoj djeci se mora mnogo više pažnje pokloniti, kako bi im uljepšali djetinjstvo. Pozivam sve koji to mogu, da bar jedan dio daju, da pomognu ovoj djeci - poručio je Stevanović.
 
I Gradska uprava grada Bijeljina ima namjeru da podrži rad ovog Udruženja.
 
- Grad Bijeljina pomaže brojna humanitarna i udruženja roditelja djece sa invaliditetom, jer znamo da tako pomažemo kategorije stanovništva kojima je podrška najpotrebnija. Tako će biti i sa „Suncokretima“, jer smo na istom zadatku – poručio je Ljubiša Stanišić iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.