Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ODRŽANA DJEČIJA PANTELINSKA UMJETNIČKA RADIONICA



U saradnji sa Umjetničkom školom „Odigitrija“, Slikarskom radionicom „Sfumato“, Udruženjem likovnih umjestnika „Sveti Luka“ i akademskom slikarkom Natalijom Cimešom Gradska uprava je, povodom slave grada, dana posvećenog Svetom Pantelejmonu, u Ulici patrijarha Pavla organizovala prvu „Dječiju pantelinsku umjetničku radionicu“ na kojoj su najmlađi sugrađani imali priliku da pokažu kako kako vide svoj grad i najpoznatije simbole Bijeljine.
 
Omiljeno gradsko šetalište bilo je ispunjeno dječijim osmijesima, slikarskim platnima, štafelajima i stolovima za slikanje, crtanje, vajanje u plastelinu i druge umjetničke izraze. 
 
Oslikavanje najpoznatijih simbola Bijeljine i Semberije pratili su i poznati bijeljinski umjetnici.
 
Djela mladih umjetnika biće u narednom periodu izložena, a o mjestu i terminu izložbe građani će biti naknadno obaviješteni. Na izložbu će biti pozvani privrednici koji će, kao i svi posjetioci, biti u prilici da kupe izložene slike. Plan je da prihod od prodatih slika bude utrošen u izgradnju još jednog dječijeg igrališta, čiju lokaciju će birati najmlađi sugrađani, dok će ostatak potrebnih novčanih sredstava obezbijediti Grad.
 
Prema procjeni organizatora, tokom cjelodnevne radionice, svoj umjetnički talenat je pokazalo oko 500 mališana.