Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

DJEČIJA PANTELINSKA UMJETNIČKA RADIONICA SUTRA U BIJELjINI


 
Povodom slave grada, dana posvećenog Svetom Pantelejmonu, Ulica patrijarha Pavla će sutra biti mjesto na kojem će djeca-umjetnici pokazati kako vide svoj grad i najpoznatije simbole Bijeljine.
Dječija pantelinska umjetnička radionica biće održana na početku šetališta duž kojeg će biti postavljena slikarska platna, štafelaji i stolovi za slikanje, crtanje, vajanje u plastelinu i druge umjetničke izraze. 
 
Sa djecom će raditi poznati bijeljinski umjetnici, a predviđeno je da Radionica traje tokom cijelog dana - od 9.00 do 21.00 čas. Prethodna prijava nije potrebna - dovoljno je da djeca dođu u Ulicu patrijarha Pavla i zauzmu svoje mjesto u ovom ateljeu na otvorenom.
 
Za sve učesnike Dječije pantelinske umjetničke radionice obezbijeđeni su osvježenje, majice i prikladni pokloni.
 
Svi radovi koje sutra stvore najmlađi umjetnici Bijeljine biće izloženi, a o mjestu i terminu izložbe građani će biti naknadno obaviješteni. Na izložbu će biti pozvani privrednici koji će, kao i svi posjetioci, biti u prilici da kupe izložene slike. Plan je da prihod od prodatih slika bude utrošen u izgradnju još jednog dječijeg igrališta, čiju lokaciju će birati najmlađi sugrađani, dok će ostatak potrebnih novčanih sredstava obezbijediti Grad.