Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SEMBERIJA I OVE GODINE DOMAĆIN GOSTIMA SA KOSOVA I METOHIJE




Bijeljina i Semberija će, tradicionalno, i ove godine ugostiti školarce sa Kosova i Metohije. Riječ je o nastavku projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji podrazumijeva da porodice semberskih osnovaca budu domaćini djeci sa Kosova i Metohije na nekoliko dana. Ovo je još jedan vid saradnje osnovnih škola iz Srpske i Srbije.

Gosti iz južne srpske pokrajine će u Bijeljinu, tačnije Etno-selo „Stanišići“  stići 24. juna u podne. Prema planu boravka, za naredni dan je predviđeno druženje djece u porodicama domćina. 26. juna će gosti posjetiti Trg kralja Petra Prvog Krađorđevića i od 11.15 časova boraviti u Muzeju Semberije. Od 12.30 časova počinje razgledanje centra grada i upoznavanje sa znamenitostima Bijeljine.

27. i 28. jun su rezervisani za aktivnosti u organizaciji domaćina, dok će prijem u zgradi Gradske uprave za učenike goste i učenike domaćine biti organizovan 29. juna od 11 časova, poslije kojeg slijedi obilazak Gradske biblioteke i predstavljanje Američkog kutka. Polazak na Kosovo i Metohiju je planiran za 12 časova 1. jula, sa parkinga Etno-sela „Stanišići“.

Važno je napomenuti da će tokom boravka u Semberiji gosti imati pravo na besplatnu ulaznicu na bazene Banje „Dvorovi“. Isto važi i za jedno dijete iz porodice domaćina.