Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Počinje otkup stanova u GTC naselju



Uručenjem prvog rješenja o pravu svojine nad stambenom jedinicom zvanično je označen početak uspješnog otkupa stanova u naselju „GTC“.

Ocu poginulog borca Strahinji Đorđiću rješenje je uručio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Dugo smo čekali na ovaj dan i ponosni smo što smo ispunili obećanje. Mjesecima smo vodili razgovore i ispunili smo potrebne procedure, da bi deda-Strahinja i svi mi mogli da kažemo da smo uspjeli. Nije bilo nikakve potrebe da se na rješenje ovog problema čeka više od dvije decenije, pogotovo zato što su ovi ljudi mnogo propatili tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u kojem su izgubili svoje najmilije da bismo danas živjeli u slobodnoj Republici Srpskoj. Pokazali smo da sticanjem i učvršćenjem međusobnog povjerenja možemo izgraditi bolju lokalnu zajednicu, a sljedeći cilj je da do kraja godine završimo procedure, kako bi i svi ostali korisnici stanova dobili rješenja o otkupu, odnosno, pravu svojine nad stanovima - najavio je gradonačelnik Petrović. 
Pored nemogućnosti da zvanično dobiju pravo svojine na stambenim jedinicama u kojima žive duže od dvije decenije, stanovnicima ovog naselja dodatni problem predstavlja obaveza da na svake dvije godine vade nova lična dokumenta.
Zahvaljujući ovom uspjehu, naši sugrađani iz „GTC“ naselja ni u ovom pogledu više neće biti građani drugog reda i moći će da dobijaju dokumenta sa rokom važenja kao i ostali građani - najavio je Petrović.

Uz riječi zahvalnosti Strahinja Đorđić je pojasnio da je porijeklom iz Bradine kod Travnika, odakle je tokom rata protjerano srpsko stanovništvo.
- U Semberiji su nas dočekali kao svoje i nije nam ništa falilo, ali nas je mučilo što nismo mogli da znamo da li su ovi stanovi naši ili nisu, a i vađenje ličnih karata na svake dvije godine nam je pravilo problem. Danas me je gradonačelnik Ljubiša obradovao ovim rješenjem, a pogotovo mi je drago što se sve radi u skladu sa zakonom. Zato mogu reći da je pravi čovjek na čelu grada - poručio je Strahinja Đorđić.