Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

DRUGI SALON VINA ODRŽAN SINOĆ U BIJELjINI


Foto: Gordana Perić Živanović
 
Drugi po redu Salon vina održan je sinoć u Bijeljini. Karakter ovog događaja, veoma značajnog za Semberiju na turističkoj mapi, je međunarodni. Osim iz Srbije, izlagači su bili proizvođači vina iz Izraela, Francuske, Slovenije i Hrvatske, a nisu izostali ni vinari iz brojnih gradova BiH.
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović naglasio je da se nada da će, iz godine u godinu, Salon vina okupljati sve veći broj proizvođača iz naše zemlje, regiona i svijeta.
 
Uputivši čestitke Turističkoj organizaciji grada Bijeljina i njenom direktoru Jasmini Abdulahagić na odličnoj organizaciji ovog događaja, Gradonačelnik je izrazio spremnost Grada Bijeljina da pruži podršku i svim potencijalnim proizvođačima vina u budućnosti.
 
- Proces proizvodnje vina je izuzetno izazovan, te je Grad spreman da bude partner, tj. podrška, onima koji tek planiraju da se bave ovom djelatnošću. Na taj način ćemo dati značajan doprinos, između ostalog, i poboljšanju naše ugostiteljske ponude - pojasnio je Petrović.
 
On se osvrnuo i na edukativni segment ovogodišnjeg Salona i napomenuo da su ovog puta u Bijeljinu došli vrhunski stručnjaci iz ove oblasti koji su, adekvatnim prezentacijama, sa posjetiocima podijelili svoja znanja i nova saznanja o proizvodnji vina.