Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK POSJETIO BANjICU POSLIJE NEVREMENA


Foto: Gordana Perić Živanović
 

Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima posjetio je juče Banjicu, mjesnu zajednicu koju je u noći između četvrtka i petka pogodilo snažno nevrijeme, načinivši ogromnu štetu u domaćinstvima, na putnoj infrastrukturi, seoskoj ambulanti. Oštećeni su i stubovi javne rasvjete, prekinut dovod električne energije, a voda je ušla i u nekoliko stambenih objekata.

U razgovoru sa mještanima, Gradonačelnik je istakao da će Grad, kao i u prethodne dvije godine, stati uz svoje stanovništvo i sanirati nastalu štetu, kako bi se život u ovom selu što prije vratio u normalne tokove.

- Komisija za procjenu štete će u ponedjeljak izaći na teren i napraviti zapisnik na osnovu kojeg će biti donijeta odluka o novčanoj podršci mještanima koji su pretrpjeli štetu, tako da će novac na njihovim računima biti tokom naredne nedjelje - rekao je Petrović i dodao da će biti formirana i Komisija za procjenu štete na poljoprivrednim usjevima, kako bi Grad, u skladu sa mogućnostima, pomogao poljoprivrednim proizvođačima.

On je pohvalio predstavnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine, odnosno Odsjeka civilne zaštite i sve građane na terenu, jer je raščišćavanje puteva počelo juče, od ranog jutra, kako bi bilo omogućeno neometano odvijanje saobraćaja što prije.

Mehanizacija će i narednih dana biti na terenu, a za danas je najavljeno raščišćavanje puteva u Bjeloševcu, koji je, takođe, pogođen nevremenom.