Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

UPOZORENjE NA OBILNE PADAVINE U NAREDNIM DANIMA



Po najavi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u periodu od 6. do 8. juna 2023. godine očekuju se obilne padavine na istoku i sjeveru Republike Srpske. Dana 6. juna 2023. godine u popodnevnim satima, tačnije oko 18,00 časova, područje grada Bijeljina zahvatilo je jako nevrijeme praćeno vjetrom i gradom. Nevrijeme je zahvatilo pojedine mjesne zajednice u zapadnom dijelu Semberije - Gradac Stupanj, Dragaljevac, Čađavica.

Pripadnici Civilne zaštite odmah su izašli na teren i kontaktirali predsjednike mjesnih zajednica zahvaćenih neveremenom. Po njihovim riječima, voda nije prodrla u stambene i pomoćne objekte, da je zbog jake kiše u kratkom vremenskom periodu došlo do ispiranja bankina pored asfaltnih puteva, kao i da je sve pod kontrolom. Vodostaji rijeka Save i Drine i bujičnih vodotoka su u opadanju i u svojim koritima.

I u narednom danima se očekuje nestabilno vrijeme. Jake padavine u kratkom vremenskom periodu mogu izazvati pojavu i izlivanje bujičnih vodotoka, klizišta, probleme sa oborinskim vodama i pojavu urbanih poplava. Upozorava se stanovništvo, posebno uz bujične vodotoke, na maksimalnu budnost i preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti zaplavljena usled izlivanja bujičnih vodotoka.