Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PREDSTAVNICI GRADA BIJELjINA NA 18. MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI „BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI“



Predstavnici Grada Bijeljina, saobraćajni inženjeri Nemanja Mitrić, Zoran Stevanović i Mladen Bradarić, prisustvovali su 18. međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“, koja je održana od 19. do 22. aprila na Kopaoniku, uz učešće preko 350 učesnika iz zemalja regiona i drugih dijelova Evrope.
 
Sadržaj konferencije omogućio je da stručnjaci za bezbjednost saobraćaja razmjenjuju iskustva u cilju unapređenja svog rada i smanjivanja rizika na putevima.
 
Ovom prilikom predstavljeno je preko 50 naučno-stručnih radova i održan niz okruglih stolova, radionica i stručnih rasprava. Između ostalih, referate su izložili i predstavnik UNECE (Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu) o globalnim problemima i smjernicama UN u cilju unapređenja bezbjednosti saobraćaja, zatim predsjednik Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja o aktivnostima Evropske unije u bezbjednosti saobraćaja, kao i direktori agencija za bezbjednost saobraćaja Slovenije, Republike Srpske i Srbije i predstavnici Crne Gore i Sjeverne Makedonije o najvažnijim izazovima ove teme u regionu.
 
U avgustu 2020. godine, prema odluci Generalne skupštine UN, proglašena je nova Decenija akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima (2021-2030). Nova dekada ima za cilj da iskustva i saznanja iz prethodnih godina upotrijebi za nove uspjehe u spašavanju života. Boljom razmjenom znanja i iskustava, treba unaprijediti i intenzivirati primjenu dokazanih mjera i tako spasiti živote i spriječiti povrede u saobraćaju.