Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

„TROFEJ BIJELjINE“ OKUPIO 240 ATLETIČARA



Pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina na sportskim terenima Etno-sela „Stanišići“ održan je atletski turnir „Trofej Bijeljine“ na kome je učešće uzelo 28 klubova sa oko 240 učesnika. Ovo je drugi put da Atletski klub „Atletik“ organizuje atletski miting „Trofej Bijeljine“ koji je od ove godine uvršćen u kalendar atletskih događaja Bosne i Hercegovine i Atletskog saveza BiH i, samim tim, dobio je međunarodni status. Promoter je bio šampion Evrope Dragan Zdravković, a učesnici uzrasta od 2015. godine do kategorije seniora se takmičili u disciplinama od 60, 200, 600, 800 i 1.500 metara.

- Na današnjoj manifestaciji učestvuje mnogo prvaka BiH, Republike Srpske i Srbije, kao i mnogo reprezentativaca koji će uveličati današnji događaj. Trudimo se  da dovedemo jako dobre takmičare, tako da će svi koji danas budu ovdje imati priliku da vide praznik atletike, a sve sa ciljem da „Trofej Bijeljine bude jedan od projekata koji će biti značajni za naš grad  koji će promovisati sport i zdrav načina života. Naš miting je brzo u izrastao u najveću atletsku manifestaciju u Republici Srpskoj, a planiramo da u tom ritmu i nastavimo - rekao je Velibor Kovač predsjednik atletskog kluba „Atletik“ iz Bijeljine

Atletski miting „Trofej Bijeljine“ otvorio je savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.
- Gradska uprava Grada Bijeljina sa zadovoljstvom podržava ovakve događaje. Danas imamo mnogo gostiju iz Bosne i Hercegovine, uključujući  Republiku Srpsku i Federaciju BiH, kao i iz Srbije, među kojima su i sportisti s Kosova i Metohije. Naš grad ih sve radosno dočekuje i drago nam je što imamo priliku na ovakav način da promovišemo atletiku kao kraljicu sportova - poručio je Ostojić.