Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PRIJEM ZA DOBITNIKE SVETOSAVSKE NAGRADE


 

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem u Gradskoj upravi za dobitnike „Svetosavske nagrade“.

Slaviša Vujanović i Mira Đurić  iz JU Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj“ nagrađeni su najvećim priznanjem u prosvjeti - „Svetosavskom nagradom za izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja i zalaganja u radu sa djecom“.

Dragana Manojlović iz PU Dječiji vrtić ,,Dragan i Zoran“ dobila je nagradu u oblasti vaspitanja,  obrazovanja i zalaganja u radu sa djecom zbog svog predanog i posvećenog rada sa najmlađima, kao i zbog doprinosa razvoju i promociji JU  Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“. To je, inače, jedina privatna predškolska ustanova u Republici Srpskoj koja u svojim redovima ima dobitnike ovog priznanja.

Igor Solaković  iz OŠ ,,Sveti Sava“  u Bijeljini, nastavnik razredne nastave, nagrađen je  u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja.

Istu nagradu je dobila i Slavica Račanović, nastavnik srpskog jezika,  iz OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Bijeljini, kao i Marijana Milanović, nastavnik razredne nstave, u OŠ ,,Meša Selimović“  u Janji.

Ljubana Bišanović, profesor matematike u Tehničkoj školi „ Mihajlo Pupin“,  dobitnik je nagrade za srednje obrazovanje i vaspitanje. Isto priznanje dobila je i  Milena Zelenović, magistar muzičke teorije/nastavnik harmonije i teoretskih predmeta u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“.

Povodom današnjeg susreta sa dobitnicima pomenutih nagrada, gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da su oni ljudi velikog srca i otvorenog uma zbog činjenice da su izborom ovog plemenitog poziva značajan dio svog života posvetili učenju drugih.

- Dobiti „Svetosavsku nagradu“ znači doći do krune u karijeri - naglasio je Petrović i dodao da Grad Bijeljina, simboličnim nagradama, daje dodatni doprinos njihovom posvećenom radu i nesebičnom zalaganju za mlade naraštaje.

Milena Zelenović je izrazila zahvalnost gradonačelniku Petroviću zbog današnjeg prijema, svojim kolegama koje su baš nju predložile za pomenutu nagradu, ali i učenicima sa kojima radi.

- Za mene je ovo dodatni „vjetar u leđa, ali i za moje učenike koji su već spremni da krenu sa pripremama za takmičenja koja nas očekuju u narednom periodu - istakla je Zelenović.

Učitelj Solaković je pojasnio  da je „Svetosavska nagrada“ najznačajnija u oblasti prosvjete, te da je ukupno sedam ovih priznanja stiglo baš u Bijeljinu.