Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PRIJEM ZA VLASNIKE NAJLjEPŠE OKIĆENE KUĆE I OKUĆNICE, BALKONA I IZLOGA



Nagrađeni učesnici konkursa za izbor najljepše okićene kuće i okućnice, balkona i izloga povodom novogodišnjih praznika danas su bili gosti Gradske uprave i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića. 
 
Osim prethodno utvrđenih kategorija za izbor najljepše ukrašenih prostora, nagrađeni su svi učesnici ovog konkursa novčanim iznosom od tri stotine konvertibilnih maraka, a uvedena je i još jedna kategorija - „Izbor Gradonačelnika“, a vrijednost novčane nagrade za pobjednika u ovoj kategoriji je hiljadu konvertibilnih maraka.
 
Uz čestitke pobjednicima, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je napomenuo da je ovakvo takmičenje prvi put organizovano u Bijeljini, da postoji namjera da preraste u tradiciju, kao i da će naredne godine i nagradni fond biti znatno veći.
 
Gosti današnjeg prijema nisu krili zadovoljstvo zbog nagrada koje su osvojili.
 
Po izboru stručne komisije, najbolje ukrašeni kuća i okućnica pripadaju Željku Zekiću iz Ćipirovina, koji je nagrađen iznosom od hiljadu konvertibilnih maraka. Na drugom mjestu je domaćinstvo iz Đure Blagojevića iz Suvog Polja, koji je nagrađen sa pet stotina konvertibilnih maraka, dok je trećeplasirani u ovoj kategoriji bio Petar Maksimović iz Novog Naselja u Janji, koji je osvojio tri stotine konvertibilnih maraka.
 
Tri najljepše ukrašena balkona pripadaju Branki Đurović iz naselja Intergaj, Zorici Jovanović iz Ulice Gavrila Principa i Sanji Trifković iz Geteove ulice u Bijeljini. One su takođe nagrađene iznosima od hiljadu, pet i tri stotine konvertibilnih maraka.
 
Prilikom ukrašavanja izloga poslovnih prostora najviše su se potrudili zaposleni u cvjećari „Cvjetni kutak Smilje“ u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja, što im je donijelo nagradu u vrijednosti od hiljadu konvertibilnih maraka, dok je drugoplasirani izlog ugostiteljske radnje „Vučko“ iz Ulice Nikole Tesle, kojem je pripalo pet stotina konvertibilnih maraka.
 
Prema „Izboru Gradonačelnika“ nagrada u vrijednosti od hiljadu konvertibilnik maraka pripala je Dušku Vićanoviću iz Suvog Polja koji je na prijem došao u pratnji supruge Aleksandre i četiri najsjajnija ukrasa svog domaćinstva - svoje četvoro djece.
 
Pored njih, iznosima od tri stotine konvertibilnih maraka nagrađeni su i svi ostali učesnici - Dragica Novaković iz Kovačića, Dušica Perić iz Puškinove ulice i Vesna Bradarić Dujković iz Trnjaka.