Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Izvještaj o stanju vodotoka na području Grada Bijeljina za 22.01.2023. godine u 07,00 časova


 
Vodostaj rijeke Drine u 07,00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je +352cm, odnosno u opadanju je za 153 cm od posljednjeg izvještaja, što znači da se rijeka Drina povukla u svoje korito.
 
Protok rijeke Drine na HE Zvornik u 07,00 časova iznosio je 1320m3/ u sekundi.

Vodostaj rijeke Save u 07,00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +999cm, odnosno u porastu je za 112 cm od posljednjeg izvještavanja. Redovna odbrana od poplava uvedena je kada je vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanica Jamena dostigao  kotu od +970cm, a na Rači, na mjernoj letvi, dostigao kotu od +650. Rijeka Sava se jednim dijelom izlila u naseljenom mjestu Novi na poljoprivredna zemljišta i za sada nema ugroženih stambenih objekata.
 
Vodostaj rijeke Janje je u opadanju, dok je vodostaj manjih vodotoka Gnjice i Lukavca u blagom porastu, ali su rijeke još uvijek u svojim koritima i u granicama normale.

Odsjek za civilnu zaštitu nastavlja sa konstantnim praćenjem i obilaskom područja uz riječne vodotoke i po potrebi preduzimać i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.