Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PETROVIĆ: PRATIMO VODOSTAJE I NA SVIM MJERNIM STANICAMA I HIDROCENTRALAMA



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je posjetio priobalje rijeke Drine u mjesnoj zajednici Janja i u neposrednom kontaktu sa mještanima upoznao ih sa predviđanjima kretanja vodostaja za naredne dane.
- Ni u Janji ni u drugim dijelovima grada Bijeljina nema nikakvih razloga za paniku i strah. Pratimo vodostaje i na svim mjernim stanicama i hidrocentralama od Pivskog jezera do Hidro-centrale Zvornik. Danas smo uveli stanje redovne odbrane od poplava i upozorili vlasnike imovine duž priobalja da povedu računa o svojim objektima i stvarima. Nastavljamo da pratimo stanje, a prognoze za naredne dane su povoljne, jer je u Crnoj Gori došlo do smanjenja padavima i zahlađenja koje će dovesti do prelaska kiše u snijeg, što će stabilizovati hidrološku situaciju. Ovdje će vodostaj još rasti, ali ne predviđaju se dramatične situacije – istakao je gradonačelnik Bijeljine.
 
Petrović je zahvalio svim medijima koji prenose tačne informacije, odgovornim u hidro-centralama i pripadnicima Civilne zaštite u uzvodnim gradovima i opštinama koji su stalno na raspolaganju za davanje informacija, kao i privrednim društvima koji svakodnevno nude pomoć u mehanizaciji za zaštitu od poplava.
 
Ovom prilikom, gradonačelnik Petrović se osvrnuo i na činjenicu da još nije počela izgradnja nasipa na Drini.
- Da je u izgradnju nasipa usmjeren samo dio novca koji je završio u privatnim džepovima, Bijeljina i drugi gradovi i opštine bi imali nasipe kao što ih ima Holandija, a narod ne bi strijepio svake godine da li će biti poplava. Grad je ispunio obaveze iz svoje nadležnosti vezane za eksproprijaciju, a godine su izgubljene jer su neki ljudi javni novac koristili za bogaćenje - bio je jasan Petrović.