Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ZaROLAJ - defile vozača na točkićima u centru Bijeljine


 
Na prepunom Gradskom trgu u Bijeljini juče je, defileom mališana i mladih na biciklima, rolerima, skejtovima, trotinetima, obilježen Svjetski dan bez automobila. Slogan ovogodišnjeg okupljanja vlasnika vozila na točkićima bio je „ZaROLAJ“.
 
Rolerijada je treći put za redom organizovana u okviru Evropske sedmice mobilnosti s ciljem promocije kretanja alternativnim prevoznim sredstvima, ali i zdravog života, sportskog duha i druženja. Ni ove godine nije izostala podrška brojnih sponzora koji su za učesnike obezbijedili vrijedne nagrade, medalje i slatkiše.
 
Ovom aktivnošću je završena Evropska sedmica mobilnosti, a Bijeljina je još jednom bila dio velike porodice gradova u Evropi koji promovišu važnost ekološki efikasnih načina kretanja ljudi i zdravog načina života.
 
- U vrijeme aktuelne energetske krize, uz sve veće ekološke probleme, najbolje se vidi koliko je važno korišćenje alternativnih prevoznih sredstava. Prethodnih sedam dana smo posvetili promociji neautomobilskog saobraćaja, zdravlja, ekologije i društvene inkluzije, čime na mikronivou doprinosimo ostvarivanju ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030. Hvala svim učesnicima, sponzorima i partnerima i vidimo se sljedeće godine na šestoj Evropskoj sedmici mobilnosti - poručila je šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović.
 
Zbog nepovoljnih vremenskih prilika dvije aktivnosti u okviru Evropske sedmice mobilnosti su odložene - fitnes na otvorenom za odrasle biće održan u nedelju, 25. septembra na Trgu kralja Petra od 13.00 časova (registracija počinje u 12.00), a fitnes za djecu biće održan sljedeće sedmice (mjesto i vrijeme biće naknadno određeni).

Fotografije: Bojan Petričević.